A Szondi Alapítvány szervezésében meghirdetett kurzusok

A Szondi-teszt elmélete és gyakorlata

A Dr. Szondi Lipót Emlékalapítvány meghirdeti a „Szondi-teszt elmélete és gyakorlata” című, tanfolyamát, amelyre az őszi szemeszterben négy alkalommal szombat délelőttönként kerül sor, a következő időpontokban: 2020. október 3, október 17, november 14, november 28. 9.30-13.00 óra között. A tanfolyamon az elméleti alapok és a teszt kezelésének, értelmezésének alapvető elsajátítása a célkitűzés.

Fontos, hogy a tanfolyam a COVID-19 járvány esetleges újabb, őszi megjelenése esetén (a kormányzat rendelkezéseit naprakészen követve) online formában folytatódik (amennyiben az már személyes találkozás formájában megkezdődött) vagy kerül megtartásra a fent meghirdetett időpontokban. Kérjük, a jelentkezéskor vegyék figyelembe ezt a lehetőséget és csak abban az esetben regisztráljanak, ha az online oktatási formát is tudják vállalni. További opció: amennyiben személyes találkozás formájában megkezdett tanfolyam folytatását az esetleges járványhelyzet miatt online formában valaki nem tudja vállalni, azt a rákövetkező év (2021) őszén tudja személyes találkozáson alapulva tovább végezni. Befizetett tanfolyami díj visszafizetésére nincsen mód már megkezdett tanfolyam esetén.

A tematika tartalmazza az elméleti alapok mellett a tízprofilos technika ismérveit: a teszt felvételét, a jelölést, az ellenőrzést, az elő- és háttér-profilok elkészítésének -, a mennyiségi, minőségi, proporcionális mutatók kiszámításának módozatait, valamint a konkordancia-analízist.

A kurzus célja a gyakorlatban hasznosítható ismeretek prezentálása, a gyakorló pszichológus pszichodiagnosztikai ismeretének bővítése. A tanfolyam többek között azok számára hasznos, akik a klinikai pszichológia, az igazságügyi szakértés, a pedagógiai pszichológia, a nevelési tanácsadás, a pályaválasztási tanácsadás területén dolgoznak, illetve kívánnak elhelyezkedni.

Mivel a Szondi-tesztet csak pszichológusok használhatják, a tanfolyamra pszichológus kollégák, illetve pszichológus hallgatók jelentkezését várjuk.

Oktató: Dr. Reinhardt Melinda klinikai szakpszichológus, egyetemi adjunktus

Bővebben...