A Szondi Alapítvány szervezésében meghirdetett kurzusok

A Szondi-teszt elmélete és gyakorlata

A Dr. Szondi Lipót Emlékalapítvány meghirdeti a „Szondi-teszt elmélete és gyakorlata” című, tanfolyamát, amelyre az őszi szemeszterben négy alkalommal szombat délelőttönként kerül sor, a következő időpontokban: 2017. október 21, november 11, november 25, december 9. délelőtt 9.30-13.00 óra között. A tanfolyamon az elméleti alapok és a teszt kezelésének, értelmezésének alapvető elsajátítása a célkitűzés.

A tematika tartalmazza az elméleti alapok mellett a tízprofilos technika ismérveit: a teszt felvételét, a jelölést, az ellenőrzést, az elő- és háttér-profilok elkészítésének -, a mennyiségi, minőségi, proporcionális mutatók kiszámításának módozatait, valamint a konkordancia-analízist.

A kurzus célja a gyakorlatban hasznosítható ismeretek prezentálása, a gyakorló pszichológus pszichodiagnosztikai ismeretének bővítése. A tanfolyam többek között azok számára hasznos, akik a klinikai pszichológia, az igazságügyi szakértés, a pedagógiai pszichológia, a nevelési tanácsadás, a pályaválasztási tanácsadás területén dolgoznak, illetve kívánnak elhelyezkedni.

Oktató: Dr. Reinhardt Melinda egyetemi adjunktus

Bővebben...

Esetek értelmezése a Szondi-teszt felhasználásával

A Dr. Szondi Lipót Emlékalapítvány meghirdeti az „Esetek értelmezése a Szondi-teszt felhasználásával” című tanfolyamát, amelyre az őszi szemeszterben összesen 24 kontaktórában kerül sor. A jelentkezők igényével egyeztetve, a szemináriumok közösen meghatározott napokon (javaslat: péntek délután, vagy szombat délelőtt) kerülnek lebonyolításra a tanfolyamot vezető Dr. Lukács Dénes rendelőjében (1025, Budapest, Ruthén út 62.). Az eseteket a tanfolyam előadója mutatja be, hozzászólásaikat a csoport tagjai önkéntes jelentkezés formájában teszik meg, az esetek összefoglalását – beleértve a teszt alkalmazását is – a csoport együttesen végzi. A csoport igény szerint szupervíziós lehetőséget is biztosít. A kurzust elsősorban azoknak ajánljuk, akik a későbbiekben pszichodiagnosztikával kívánnak foglalkozni, de befogadunk minden olyan érdeklődőt, aki tanulta a Szondi-tesztet, és azt alapfokon kezelni tudja (az erről való igazolást kérjük a jelentkezéskor a honlapra feltölteni).

A kurzus célja a gyakorlatban hasznosítható ismeretek elsajátítása, a gyakorló pszichológus pszichodiagnosztikai ismeretének bővítése. A tanfolyam azok számára hasznos, akik a klinikai pszichológia, az igazságügyi szakértés, a pedagógiai pszichológia, a nevelési tanácsadás, a pályaválasztási tanácsadás területén dolgoznak vagy kívánnak elhelyezkedni.

Oktató: Dr. Lukács Dénes pszichoterapeuta

Bővebben...