A Szondi Alapítvány szervezésében meghirdetett kurzusok

A Szondi-teszt klinikai pszichológiai alkalmazása

2019. tavaszán „A Szondi-teszt klinikai pszichológiai alkalmazása” címmel esetelemző szeminárium indul a dr. Szondi Lipót Emlékalapítvány szervezésében.

Az esetelemző szemináriumra azokat várjuk, akik már ismerik a teszt kiszámítási módját, és esetelemzéseken keresztül szeretnék tovább mélyíteni a tudásukat. A kurzus célja a gyakorlatban hasznosítható ismeretek prezentálása, a gyakorló pszichológus pszichodiagnosztikai ismeretének bővítése. A tanfolyam többek között azok számára hasznos, akik a klinikai pszichológia, az igazságügyi szakértés, a pedagógiai pszichológia, a nevelési tanácsadás, a pályaválasztási tanácsadás területén dolgoznak, illetve kívánnak elhelyezkedni.

Mivel a Szondi tesztet csak pszichológusok használhatják, a tanfolyamra pszichológus hallgatók illetve pszichológus kollégák jelentkezését várjuk!

Fontos továbbá, hogy a tanfolyamra csak azok jelentkezhetnek, akik a 10-profilos Szondi-teszt felvételében jártasak, s azt igazolni is tudják (pl. a Szondi Alapítványnál elvégezték a Szondi-teszt elméleti, jelölő tanfolyamot vagy egyetemi indexmásolatot mutatnak be alapozó Szondi-kurzus elvégzéséről).

A tanfolyam oktatója: Dr. Reinhardt Melinda, klinikai szakpszichológus, egyetemi adjunktus

Bővebben...

Sorsanalitikus tanácsadás

A Dr. Szondi Lipót Emlékalapítvány meghirdeti a „Sorsanalitkus tanácsadás” című 2 féléves tanfolyamát. A tanfolyam mindkét félévben (2019 tavasz és ősz) 30-30 kontaktórában kerül megtartásra. A kurzus az egyes félévek során 6 képzési napon, 3 hétvégén valósul meg (péntek délután - szombat délelőtt). A kurzus segítségével a sorsanalitikus elmélet gyakorlati módszereken keresztül történő alkalmazását tanulják meg a résztvevők (2 profilos Szondi-teszt, munka a családfával, életútelemzés, célmeghatározás, próbacélok, imaginációs technikák stb.)

Az egyes módszerek a Szondi által meghatározott ösztönkörök problematikájának a feltárását és az ezekkel való munkát célozzák (család és kötődés(C), intim kapcsolatok (S), belső motívumok attitűdök, kapcsolat az énnel (P), kapcsolat a világgal (Sch). Ezen kívül nagy hangsúlyt kap a képzésben a Szondi-tesztnek a tanácsadási folyamatban való használatának lehetősége is. A tavaszi félévben elsősorban a tudatosság területén alkalmazható módszerekkel foglalkozunk, az őszi félévben pedig imaginatív technikák segítségével, a szimbólumokkal való munkát ismerhetik meg a résztvevők. A kurzust elsősorban azoknak ajánljuk, akik a Sorsanalízis által biztosított átfogó keretet szeretnék alkalmazni tanácsadási munkájuk során. A kurzuson való részvétel feltétele az MA szintű pszichológus diploma vagy aktuálisan folytatott ilyen irányú tanulmányok.

A kurzus célja a gyakorlatban hasznosítható ismeretek elsajátítása, a gyakorló pszichológus pszichodiagnosztikai ismeretének bővítése. A tanfolyam azok számára hasznos, akik az egyéni tanácsadás, a családi- és párkapcsolati tanácsadás, a pedagógiai pszichológia, a nevelési tanácsadás, a pályaválasztási tanácsadás területén dolgoznak vagy kívánnak elhelyezkedni.

Bővebben...

Szondi-Teszt Szoftver