A Szondi Alapítvány szervezésében meghirdetett kurzusok

A Szondi-teszt klinikai pszichológiai alkalmazása

2018. tavaszán „A Szondi-teszt klinikai pszichológiai alkalmazása” címmel esetelemző szeminárium indul a dr. Szondi Lipót Emlékalapítvány szervezésében.

Az esetelemző szemináriumra azokat várjuk, akik már ismerik a teszt kiszámítási módját, és esetelemzéseken keresztül szeretnék tovább mélyíteni a tudásukat. A kurzus célja a gyakorlatban hasznosítható ismeretek prezentálása, a gyakorló pszichológus pszichodiagnosztikai ismeretének bővítése. A tanfolyam többek között azok számára hasznos, akik a klinikai pszichológia, az igazságügyi szakértés, a pedagógiai pszichológia, a nevelési tanácsadás, a pályaválasztási tanácsadás területén dolgoznak, illetve kívánnak elhelyezkedni.

Mivel a Szondi tesztet csak pszichológusok használhatják, a tanfolyamra pszichológus hallgatók illetve pszichológus kollégák jelentkezését várjuk!

A tanfolyam oktatója: Dr. Reinhardt Melinda, klinikai szakpszichológus, egyetemi adjunktus

Sorsanalitikus tanácsadás

A Dr. Szondi Lipót Emlékalapítvány meghirdeti a „Sorsanalitkus tanácsadás” című 2 féléves tanfolyamát. A tanfolyam mindkét félévben (2018 ősz és tavasz) 30-30 kontaktórában kerül megtartásra. A kurzus az egyes félévek során 6 képzési napon, 3 hétvégén valósul meg (péntek délután - szombat délelőtt). A kurzus segítségével a sorsanalitikus elmélet gyakorlati módszereken keresztül történő alkalmazását tanulják meg a résztvevők. Az egyes módszerek a Szondi által meghatározott ösztönkörök problematikájának a feltárását és az ezekkel való munkát célozzák (család és kötődés(C), intim kapcsolatok (S), belső motívumok attitűdök, kapcsolat az énnel (P), kapcsolat a világgal (Sch). Ezen kívül nagy hangsúlyt kap a képzésben a Szondi-tesztnek a tanácsadási folyamatban való használatának lehetősége is. A tavaszi félévben elsősorban a tudatosság területén alkalmazható módszerekkel foglalkozunk, az őszi félévben pedig imaginatív technikák segítségével, a szimbólumokkal való munkát ismerhetik meg a résztvevők. A kurzust elsősorban azoknak ajánljuk, akik a Sorsanalízis által biztosított átfogó keretet szeretnék alkalmazni tanácsadási munkájuk során. A kurzuson való részvétel feltétele az MA szintű pszichológus diploma vagy aktuálisan folytatott ilyen irányú tanulmányok, valamint a Szondi-elmélet és a teszt alapszintű ismerete.

A kurzus célja a gyakorlatban hasznosítható ismeretek elsajátítása, a gyakorló pszichológus pszichodiagnosztikai ismeretének bővítése. A tanfolyam azok számára hasznos, akik az egyéni tanácsadás, a családi- és párkapcsolati tanácsadás, a pedagógiai pszichológia, a nevelési tanácsadás, a pályaválasztási tanácsadás területén dolgoznak vagy kívánnak elhelyezkedni.

Bővebben...

Buddhista meditáció, önismereti és gyakorló csoport

Előadó: Dr. Pressing Lajos, klinikai szakpszichológus, buddhista tanító

Tanfolyam időpontja, tartama:Új kezdő csoport várhatóan 2018. február végén indul, szemeszterenként 13 x 90 perc (26 tanóra) időtartamban. Tervezett időpont szerda 16.30 órától. A csoport nyílt végű, addig tart, amíg a résztvevők száma tíz alá nem csökken. Beiratkozás minimum egy szemeszterre lehetséges. A csoport legalább 15 fő jelentkezése esetén kerül elindításra.