A Szondi Alapítvány szervezésében meghirdetett kurzusok

Sorsanalitikus tanácsadás

A Dr. Szondi Lipót Emlékalapítvány meghirdeti a „Sorsanalitkus tanácsadás” című 2 féléves tanfolyamát. A tanfolyam a 2024/2025-ös tanév során összesen 60 kontaktórában kerül megtartásra. A kurzus 12 képzési napon, 6 hétvégén valósul meg (péntek délután - szombat délelőtt). A kurzus segítségével a sorsanalitikus elmélet gyakorlati módszereken keresztül történő alkalmazását tanulják meg a résztvevők (2 profilos Szondi-teszt, DRT, munka a családfával, életútelemzés, célmeghatározás, próbacélok, imaginációs technikák stb.)

Az egyes módszerek a Szondi által meghatározott ösztönkörök problematikájának a feltárását és az ezekkel való munkát célozzák (család és kötődés(C), intim kapcsolatok (S), belső motívumok attitűdök (p), kapcsolat az énnel, kapcsolat a világgal (Sch)). Ezen kívül nagy hangsúlyt kap a képzésben a Szondi-tesztnek a tanácsadási folyamatban való használatának lehetősége is. Az őszi félévben elsősorban a tudatosság területén alkalmazható módszerekkel foglalkozunk, a tavaszi félévben pedig imaginatív technikák segítségével, a szimbólumokkal való munkát ismerhetik meg a résztvevők. A kurzust elsősorban azoknak ajánljuk, akik a Sorsanalízis által biztosított átfogó keretet szeretnék alkalmazni tanácsadási munkájuk során. A kurzuson való részvétel feltétele az MA szintű pszichológus diploma vagy aktuálisan folytatott ilyen irányú tanulmányok.

Bővebben...

A Szondi-teszt elmélete és gyakorlata

A Dr. Szondi Lipót Emlékalapítvány meghirdeti a „Szondi-teszt elmélete és gyakorlata” című, tanfolyamát, amelyre az őszi szemeszterben négy alkalommal szombat délelőttönként kerül sor, a következő időpontokban: 2024. október 5., október 19., november 9., november 16., 9.30-13.00 óra között.

A tanfolyam helyszíne az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kara (1097, Budapest, Ecseri út 3.)

A tanfolyamon az elméleti alapok és a teszt kezelésének, értelmezésének alapvető elsajátítása a célkitűzés.

A tematika tartalmazza az elméleti alapok mellett a tízprofilos technika ismérveit: a teszt felvételét, a jelölést, az ellenőrzést, az elő- és háttér-profilok elkészítésének -, a mennyiségi, minőségi, proporcionális mutatók kiszámításának módozatait, valamint a konkordancia-analízist. A teszt értelmezésének elsajátítását esetbemutatások segítik.

A kurzus célja a gyakorlatban hasznosítható ismeretek prezentálása, a gyakorló pszichológus pszichodiagnosztikai ismeretének bővítése. A tanfolyam többek között azok számára hasznos, akik a klinikai pszichológia, az igazságügyi szakértés, a pedagógiai pszichológia, a nevelési tanácsadás, a pályaválasztási tanácsadás területén dolgoznak, illetve kívánnak elhelyezkedni.

A tanfolyam a tavaszi szemeszterben folytatható, ekkor már kifejezetten az esetbemutatás és értelmezés begyakorlása a célkitűzés.

Mivel a Szondi-tesztet csak pszichológusok használhatják, a tanfolyamra pszichológus kollégák, illetve pszichológus hallgatók jelentkezését várjuk.

Oktató: Dr. Reinhardt Melinda klinikai szakpszichológus, egyetemi adjunktus

Bővebben...

Dr. Szondi Lipót Emlékalapítvány

1071 Budapest,
Damjanich u. 41-43.
Adószám: 18038165-1-42

Adminisztrátor: Almási Zsófia

Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat

Szondiana

Ki néz minket

Oldalainkat 5 vendég és 0 tag böngészi