Sorsanalitikus tanácsadás

A Dr. Szondi Lipót Emlékalapítvány meghirdeti a „Sorsanalitkus tanácsadás” című 2 féléves tanfolyamát. A tanfolyam mindkét félévben (2019 tavasz és ősz) 30-30 kontaktórában kerül megtartásra. A kurzus az egyes félévek során 6 képzési napon, 3 hétvégén valósul meg (péntek délután - szombat délelőtt). A kurzus segítségével a sorsanalitikus elmélet gyakorlati módszereken keresztül történő alkalmazását tanulják meg a résztvevők (2 profilos Szondi-teszt, munka a családfával, életútelemzés, célmeghatározás, próbacélok, imaginációs technikák stb.)

Az egyes módszerek a Szondi által meghatározott ösztönkörök problematikájának a feltárását és az ezekkel való munkát célozzák (család és kötődés(C), intim kapcsolatok (S), belső motívumok attitűdök, kapcsolat az énnel (P), kapcsolat a világgal (Sch). Ezen kívül nagy hangsúlyt kap a képzésben a Szondi-tesztnek a tanácsadási folyamatban való használatának lehetősége is. A tavaszi félévben elsősorban a tudatosság területén alkalmazható módszerekkel foglalkozunk, az őszi félévben pedig imaginatív technikák segítségével, a szimbólumokkal való munkát ismerhetik meg a résztvevők. A kurzust elsősorban azoknak ajánljuk, akik a Sorsanalízis által biztosított átfogó keretet szeretnék alkalmazni tanácsadási munkájuk során. A kurzuson való részvétel feltétele az MA szintű pszichológus diploma vagy aktuálisan folytatott ilyen irányú tanulmányok.

A kurzus célja a gyakorlatban hasznosítható ismeretek elsajátítása, a gyakorló pszichológus pszichodiagnosztikai ismeretének bővítése. A tanfolyam azok számára hasznos, akik az egyéni tanácsadás, a családi- és párkapcsolati tanácsadás, a pedagógiai pszichológia, a nevelési tanácsadás, a pályaválasztási tanácsadás területén dolgoznak vagy kívánnak elhelyezkedni.

A tanfolyam oktatója: Dr. Káplár Mátyás tanácsadó szakpszichológus, egyetemi adjunktus

Időpont: 2019. tavaszi félévben 3 hétvége (péntek délután - szombat délelőtt), összesen 30 óra.
Képzési napok előreláthatólag a tavaszi szemeszterben: 2019. február 22-23; március 22-23; április 26-27.
Pénteki napokon 15-19 óráig, szombati napokon 9-13 óráig.

A tanfolyam helyszíne: ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kara. (1097 Budapest, Damjanich u. 41-43.)

A tanfolyam részvételi díja az alapítványi támogatás mellett 35 000 Ft/félév (összesen 70.000Ft (1.166Ft/óra)).
A kurzus díját 2 részletben, a félévek elején kell befizetni.
A kurzus elvégzéséről a második félév után– amennyiben számottevő hiányzása nincsen – a hallgató hivatalos tanúsítványt kap, amely igazolja, hogy a Sorsanalitikus tanácsadás módszereinek területén jártasságot szerzett.


További információ kérése: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A jelentkezés elfogadása a beérkezés sorrendjében történik.

Jelentkezés az online jelentkezési lap kitöltésével lehetséges. Az űrlap elérhető ezen a linken, vagy a honlap jobb felső részén.

Dr. Szondi Lipót Emlékalapítvány

1071 Budapest,
Damjanich u. 41-43.
Adószám: 18038165-1-42

Adminisztrátor: Almási Zsófia

Szondi-Teszt Szoftver

Szondiana 2017

Ki néz minket

Oldalainkat 6 vendég és 0 tag böngészi