Sorsanalitikus tanácsadás

A Dr. Szondi Lipót Emlékalapítvány meghirdeti a „Sorsanalitkus tanácsadás” című 2 féléves tanfolyamát. A tanfolyam a 2021/2022-es tanév során összesen 60 kontaktórában kerül megtartásra. A kurzus 12 képzési napon, 6 hétvégén valósul meg (péntek délután - szombat délelőtt). A kurzus segítségével a sorsanalitikus elmélet gyakorlati módszereken keresztül történő alkalmazását tanulják meg a résztvevők (2 profilos Szondi-teszt, DRT, munka a családfával, életútelemzés, célmeghatározás, próbacélok, imaginációs technikák stb.)

Az egyes módszerek a Szondi által meghatározott ösztönkörök problematikájának a feltárását és az ezekkel való munkát célozzák (család és kötődés(C), intim kapcsolatok (S), belső motívumok attitűdök, kapcsolat az énnel (P), kapcsolat a világgal (Sch). Ezen kívül nagy hangsúlyt kap a képzésben a Szondi-tesztnek a tanácsadási folyamatban való használatának lehetősége is. Az őszi félévben elsősorban a tudatosság területén alkalmazható módszerekkel foglalkozunk, a tavaszi félévben pedig imaginatív technikák segítségével, a szimbólumokkal való munkát ismerhetik meg a résztvevők. A kurzust elsősorban azoknak ajánljuk, akik a Sorsanalízis által biztosított átfogó keretet szeretnék alkalmazni tanácsadási munkájuk során. A kurzuson való részvétel feltétele az MA szintű pszichológus diploma vagy aktuálisan folytatott ilyen irányú tanulmányok.

A kurzus célja a gyakorlatban hasznosítható ismeretek elsajátítása, a gyakorló pszichológus pszichodiagnosztikai ismeretének bővítése. A tanfolyam azok számára hasznos, akik az egyéni tanácsadás, a családi- és párkapcsolati tanácsadás, a pedagógiai pszichológia, a nevelési tanácsadás, a pályaválasztási tanácsadás területén dolgoznak vagy kívánnak elhelyezkedni.

A tanfolyam során a résztvevők az egyes módszereket sajátélmény szerűen sajátítják el. Pénteki napokon napokon az új ismeretek megszerzése történik, szombati napokon esetek elemzésén keresztül gyakoroljuk a tanultakat. A tanfolyam felépítése miatt pénteki napokon hiányozni nem lehet, szombati napokon, félévenként 1 alkalommal, komoly indok esetén lehetséges.

A tanfolyam oktatója: Dr. Káplár Mátyás tanácsadó szakpszichológus, egyetemi adjunktus

Időpont: Képzési napok előreláthatólag: 2021. október 15-16; november 26-27; 2022. január 21-22; február 25-26; március 25-26; április 29-30.
Pénteki napokon 15-19 óráig, szombati napokon 9-13 óráig.

A tanfolyam helyszíne: ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kara.

A tanfolyam részvételi díja az alapítványi támogatás mellett 45 000 Ft/félév (összesen 90.000Ft (1.500Ft/óra)).
A kurzus díját 2 részletben, októberben és februárban kell befizetni.
A kurzus elvégzéséről a tanfolyam befejődése és a vizsgaeset bemutatása után a hallgató hivatalos tanúsítványt kap, amely igazolja, hogy a Sorsanalitikus tanácsadás módszereinek területén jártasságot szerzett.

A jelentkezés elfogadása a beérkezés sorrendjében történik.

Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat

Szondi-Teszt Szoftver